winter break 2017,north ireland part 2

flight dari edinburgh ke belfast pukul 7pagi,maka kami tidur dekat airport edinburgh malam tu,airport edinburgh kecik je,tak besar mana dan tak sibuk mana,,

dan airport edinburgh boleh tido dalam tu,,tak macam certain airport yang tak bagi travellers tido dekat airport,,korang nak tido atas lantai pun korang buat lah,tak kena marah pun dengan securityyy,,

flight edin to belfast naik easy jet lagi sekali,
self check in jugak,


sampai belfast dalam pukul 8 pagi macam tu,,keluar airport amik bus shuttle.
harga dari belfast international airport to city agak mahal daripada harga edin airport to city..harga bus one way : 7.50 pound

dan kesilapan kiteorang ialah bila tak beli return ticket,,,sebab if beli return harga 10.50 pound..jimat banyak dekat situ..perjalanan dari airport to cityy agak lamaa,sebab jauh sebenarnya,,dalam 40-50 minit,,sampai bandar ,kami amik teksi pergi rumah kawan,,
cuaca tak berapa nak okay,,hujan je pagi tuuu,,
kiteorang keluar berjalan pun after zohor,,tunggu hujan berhenti,,

cuma berjalan area bandar,jalan kaki je,,tak naik any public transport pun,
sebab tak banyak sangat pun attraction dekat belfast ni

queens university belfast
one of univ yang tertua dekat united kingdom ni,

city hall

masuk kedai souvenir dekat belfast,
semua barang hijauuu,,dan yang femes dekat sini..lucky clover

paling feveret part bila pergi sesebuah negara ialahh masuk convenience store sebenarnya ..suka masuk tengok makanan2 dalam tu,,biskut ke coklat yang pelik2 yang tak ada dekat mesia /mesir,
pergi area UK,silalah masuk poundland,,m&s food,,tesco,,
kan rasa macam heaven makanan dan tak nak keluar,kihkih,


dalam pukul 4 mcm tu,dah puas pusing,,jalan la kaki balik rumah aidaaa,,
aidaa if you read this,,thank you so much bagi tumpang rumah!

kenapa datang belfast?sebab ada aida dekat sini,,then pernah tebaca belfast nii dalam buku dihamparan shamrock,,my favourite writer ust hasrizal punya pengalaman,dia pernah menjadi guru besar dekat belfast muslim center tu,,tapi kami tak bekesempatan nak lawat belfast islamic center tuu,,sebab tu bila aida bagitahu dia dpt further dekat belfast macam teruja nyaa,,sebab jarang jumpa orang yang sambung dekat north ireland nii,,

bila sebut north ireland,orang akan keliru,,itu ireland ke uk,sebab sebenarnya dia uk,,bukan ireland,,tapi penduduk belfast sendiri,,ada yang suka menjadi rakyat ireland,,ada yang suka jadi rakyat uk,

10 komen:

Siqah Hussin said... [Reply]

Cantik bangunan universiti tu. 😍

dear anies said... [Reply]

harap2 ada rezeki thn depan jejak kasih di sini ;-)

dear anies said... [Reply]

p/s kat belfast x de train / underground mcm london?

Ana Fatihah said... [Reply]

Semua barang hijau? Wauuuu, bestnyaa. Hihi

dorsett pink said... [Reply]

best la dapat pergi queens univeristy. saya ni memang suka sgt melawat university, tak tau kenapa, even university tu tak cantik pun tapi saya tetap nak tengok..

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

cntiknya..

tgk gmbr pun yui rasa sronok ni..

Hafiza AizZawa said... [Reply]

seronoknye..

Seorang Syed said... [Reply]

Cantiknyaaa bangunan2 dia! teringin nak menjejak kaki ke sana. btw saya singgah sini dan follow ya. salam kenal, jemput melawat blog saya jika berkelapangan :)

amira faqihah said... [Reply]

@dear anies ada train je,tp tube ke mcm lrt tu xde,mostly pakai bas je :)

Hanis Amanina said... [Reply]

Dulu pun saya ingatkan North Ireland tu under Ireland. T___T

hanisamanina.com