winter break 2017,Amsterdam,netherland part 2

lepas checkout dari hostel vintage,kami check in ke hostel yang dekat dengan central station,nama dia :central station hostel,
hostel ni memang la selesa,bilik air dalam dorm,tapii,,tangga dia macam tangga anne frank house tu..tinggi sempit dan curam,bayang kan nak mengangkat bagasi naik tangga macam tu..gigih sungguh.

then keluar jalan jalan area central tu ..pergi primark cuci mata..nak shopping tak boleh.beg dah telebih muatan !

blommenmarkt.
ni best..sebab banyak sangat biji benih bunga,,bunga tulip.wooden tulips.
okay wooden tulips buat aku teringat dekat AA+BB,hlovate..hihi
souvenier pun banyak dekat situ..

lepas tu kiteorang masuk supermarket..niat nak bayar guna kad la.
tapi unfortunately supermarket ni tak terima visa debit,lepas tu baru sedar..oh tak banyak convenience store sini yang terima debit..so terpaksa la withdraw dekat atm .benda yang paling nak elakkan sebenarnyaa..


pendek kata,hari ni last ni,,kami banyak masuk keluar kedai area central amsterdam tu..
tak banyak pergi attraction place pun,,
sedih tak sempat pun pergi tempat sign IAMSTERDAM tuuu...
ternampak sekali je dekat airport hari tu,tu pun tak amik gambar,,


benda wajib dibawa pulang.stroop waffle ..nak murah beli dekat supermarket je,dalam 1 euro lebih je
kalau beli dekat kedai souvenier memang mahaal sikit..


---------------------------------------------------------------
esoknya pagi2 dah usung bag ke central station amsterdam..
beli tiket dari central ke airport .harga : 5 euro 


---------------------------------------------------------------
kami macam waaah,finallyy,,it is the end of our winter break trip,jujurnya ni winter trip kami yang paling lama,dan paling banyak tempat pergi,,penatt sangatt,sebab semua hari full,takde hari yang berehat .Alhamdulillah lancar semua,walaupun kami berdua je,tapi survived!

11 komen:

Raydah said... [Reply]

bestnyeeeeee.

Hanis Amanina said... [Reply]

Tempat Iamsterdam ni fuhhh selalu pack dgn orang :D

hanisamanina.com

dear anies said... [Reply]

ms sy pegi tu IAMSTERDAM tu ramai org then siap ada gelanggang ski. so terpaksa amik gmbr dr dkt mmg x best. org plak ramai giler

Etuza Etuza said... [Reply]

Asalam ..blog baru Saya jumpai..menarik sekali paparan anda..tahniah

Farah said... [Reply]

THe tulips look so pretty! :D

Nurul Rasya said... [Reply]

Comelnya Amsterdam!

Teringin nak tengok tulip dekat sana.

nurulrasya.com

Nurul Syahirah said... [Reply]

cantiknya tulip ^^ http://www.syahirahvaliant.com/

Ardilla Noorezan said... [Reply]

Stroopwafel tu nampak sedappppp!!! Hehe

Mazni Munawar said... [Reply]

lawanya bunga tulips tuu

Lya Amie said... [Reply]

I looove tulips, belum pernah dapat tengok depan mata lagi haih.
Bestnya jalan-jalan!

Suhaiza Suki said... [Reply]

bestnyaaa! teringinnn nak pi sana :)