winter break 2017,brussels,Belgium

betolak dari paris ke belgium pukul 7.20pagi ,naik bas OUIBUS : 15 EURO
dalam pukul 11 macam tu dah sampai,,stesen brussel yg bahagian selatan tak silap
dari situ kiteorang amik1 day pass dalam 7euro,,naik tram ke brussel central
simpan beg dekat loker sana,,loker sana nak duit syilling je,so pegi beli airkosong sebab nak duit syilling,,
dari central,,pegi atomium,,
mula2 dah penat macam malas nak pegi,tapi fikir dah sampai ni,pegi jela,,
lepas ni tak payah dah mai,,
atomium ni best kalau naik masuk kot,kalau takat tengok dari luar je,macam tengok petrosains pun ada..
lepas tu balik central balik,,jalan jalan area central,,
benda wajib mesti la rasaa belgian waffle ni,,share je bedua dengan kawan,,setakat nak rasa
tapi seriously sedap! tak macam waffle biasa,,wajib try !
kiteorang punya ni dalam 3 euro tak silap,,


grand place..area sini macamm lebih kurang,,prague punya old town,,

banyak kedai souvenir murah2 sini,,
kiteorang borong coklat la,benda wajib beli,insyaAllah halal,
dorang dah siap packing,,dlm 6-7 kotak :10euro
sebab borong coklat la beg telebih muatan haha

dekat sini banyak jumpa pakcik makcik melayu
ada la sorang dua tegur kami,
ingat kami budak sekolah lagi,datang lawatan ke,
bila bagitahu kami mai sendiri budak univ dah,,tekejut depaa,
pukul 6petang,dah pegi stesen brussel dekat bahagian utara..
sebab nak kejar bas kee ---amsterdam
kami tak tido pun dekat brussel..

7 komen:

SHAF NAJMI said... [Reply]

Perghhh bestnyaaa awakk, rindu pulakk ayat winter breakk tu!

Farah said... [Reply]

Bestnya dapat makan the original Belgian waffle :D

Hanis Amanina said... [Reply]

Rindu dah waffle diaaa :D

hanisamanina.com

Mazni Munawar said... [Reply]

wahh belgian waffle! walaupun saya tak suka benda manis sangat tapi nampak tempting!

Flavnesz said... [Reply]

Menariknya belgian waffle tu...!

dear anies said... [Reply]

serius ckp, sy x puas berada kt brussels beberapa jam shj... rs nk berlama-lamaan kt situ nk merayau2 lg tp apakan daya...

E'in said... [Reply]

waffle tu menggugat betul taw..