winter break 2017,london part 2

hari ke2 pun cuaca tak berapa cantik,dari pagi lagi dah start hujan,,
tempat first,,pergi big ben,,tapi nak ambik gambar hujan hujan ni,,agak susah la,gambar pun kelam je,orang lalu lalang,kalau tengok kiteorg dekat tepi pun mesti pelik agaknya,haha
hujan hujan pun gigih amik gambar,,

lepas tu terus ke camden market,camden market ni besar,barang dia pun banyak,,
kiteorg masuk kedai 1 pound,dekat m&s ,,banyak biskut2 atau coklat yang best untuk bawak balik
lagi2 dekat m&s,,silalah beli digestive biscuit m&s ,sedap yg amat,,
misi utama nak cari souvenier,banyak murah2 dekat camden market ni,barang2 dia pun ada yang rare,
2jam pun macam tak cukup
favourite place so far,,
kiteorang dapat keychain 16ketul (magnet/keychain ) ; 10 pound
kira murah sangat dah tuu,,

lepas tu buat keja gila,,patah pegi arsenal lagi sekali,,
semata mata untuk beli sweater arsenal untuk abang,,
sebab mula2 ingatkan dia main main je,rupanya besungguh,,sejak dulu lagi dia dah pesan kalau pegi london belikan sweater arsenal yang ori,,so sebagai adik yang solehah *perasan*
lama jugak habis masa dekat arsenal tu,,


then pegi oxford street lagi sekali,,beli apa yang perlu dibeli untuk kali terakhir,,
lepas tu terus balik,,nak siap2 untuk perjalanan malam ni pulak,,
nasib kiteorg agak tak baik,maybe sebab hari minggu,banyak route tube yang tutup,so kena amik jalan alternatif yang agak jauh,,masa kiteorg pulak tak banyak,
tapi nasib la sampai dekat victoria station tu awal,,

dengan tak sempat refund oyster kad,tak de duit euro,,huru hara la jadinya,,duit pound pun masih banyak lagi dalam tangan,bukan boleh guna pun dekat next destination,,tapi tak palah,
maknanya nak suruh datang london lagi lah tu,ihiks
konklusi untuk london ni,sebenarnya banyak tempat yang best2 kiteorang tak jejak
memandangkan masa yang suntuk,kiteorang pegi mana yang kiteorang nak jela,
tak sempat pegi makan dekat malaysian hall,bayswater,hydepark,,
gbr google
bas kiteorang naik flixbus..dari london ke pariss,,
10 jam,kiteorang tido dalam bas je,,
paling excited masa bas masuk terowong euro tunnel tu,,tunnel dalam laut,,
yang hubungkan london dengan france
seawal 6 pagi kiteorang dah sampai pariss

11 komen:

Mazni Munawar said... [Reply]

lama jugak eh 10 jam perjalanan :o

Farah said... [Reply]

Selalu baca yang cuaca kat London memang selalu macam ni.

Inani Hazwani said... [Reply]

Wahh syoknya jalan jalan temoat orang! London ni salah satu wishlist tempat nak pergi jugak :)

mamapp said... [Reply]

Seronoknya jenjalan london

Jueliza Jamani said... [Reply]

bestnya pi london. teringin nak pi tapi takutttt naik flight hahaha..

Jemput singgah ke blog MamaJue

Badrina Ibtisam said... [Reply]

seronoknyaaa you! Wish to visit sana juga nnt inshaAllah! :) Take care!

Nabila Syifa said... [Reply]

seronokla gi london time winter lak tu... bersalji x?

atiehilmi dot com said... [Reply]

best nye !!!!!!!!!!!!!

amira faqihah said... [Reply]

@Nabila Syifa
tak pun,,london jarang salji :)

Siti Yang Menaip said... [Reply]

m&s tu marks n spencer ke ? hehe kalo kat Malaysia bila ada offer gila2 je brani masuk kalo x memang mampu tengok saja..

Hanis Amanina said... [Reply]

digestive biscuit tu memang sedaaappp :D

hanisamanina.com