winter break 2017 ,london part 1

cuaca dekat london tak berapa nak cantik sangat,selalu hujan ,so memang kena sediakan payung,,
pagi tu,,dari latimer road ke arsenal ..
angan jadi realiti,,daripada dulu nak pii,,masa exam pun bila fikir nak pi arsenal dah boleh senyum sorang2,,dia punya happy tuu,senyum sampai telingaaa :)))


sebagai penyokong arsenal sejak form 2,,ofkos ada simpan hasrat nak jejak sini,
walaupun tak masuk tour stadium,sebab nak jimat,boleh lagi la tahan nafsu nak masuk
kalau datang sini dengan abang rasanya memang nak melabur dah duit masukk,,walaupun kayap,kihkih
nak tunjuk ozil sebenarnya*

gigih benti depan pagar ni

nampak tak betapa ramai

lepas tuu,,terus ke buckingham palace,sebab nak tengok changing guard,bende ni start pukul 11.30
kiteorang sampai sana dlm pukul 11,,dah ramai sangat2 orang,,tak sangka pulak seramai nii,,
tapi tunggu punya tunggu,ade lah dapat tengok yg dekat2 ..
teringat pulak yg malaysia pernah hantar jugak askar (kot) dari malaysia untuk changing guard dekat palace ni,,pernah tengok dekat tv3 dulu,,

next ke king cross st pancreas station..sbb nak cari station harry potter tuu 9 3/4 tuu,
pusing2 rupanya dia dekat sebelah cafe apa ntah..
dekat sebelah tu troley tu ada kedai jual barang harry potter,
untuk amik gambar tu kena beratur,nasib line x berapa panjang sangat,boleh la menunggu
boleh pilih nak scarf rumah mana,huffle puff,ravenclaw,gryfindor,slytherin



kemudian ke london bridge,,
masa keluar dari station tower bridge,macam mencari jugak nak ikot arah mana
then ada orang mcm yg jaga tourist kot,dia siap cakap melayu,,nak pi mana,,then dia tunjuk arah,

oxford street last destinasi,,street ni panjang,boleh nak benti dekat station oxford street,
kalau nak betul2 station dekat primark,,boleh benti dekat marble arch
kiteorg pergi time winter,mcm tak banyak pun sale
tak belanja sakan pun dekat street ni,setakat cuci mata je,duit pun non hadoo..

continue...

7 komen:

Nurul Rasya said... [Reply]

bestnya london. paling teringin nak pergi platform 3/4 dekat king cross station.

Siqah Hussin said... [Reply]

London bridge is falling down... falling down.. hihi. Terus nyanyi lagu ni masa baca part London Bridge 😅😅

Seronok berganda bila melawati tempat diimpikan setelah sekian lama kan :)

Mazni Munawar said... [Reply]

tak dpt masuk dalam stadium pun tkpe, yg penting dpt posing depan tu. barulah org tau kita ni dh smpai emirates stadium :D

cantiknya buckhingham palace tu, selalu tgk dalam tv!

Nisa said... [Reply]

I thought musim winter ada sale because last time I went there twice for business and after school trip. Borong habis baju tidur yang comel-comel di Primark haha. Awak pergi pada bulan berapa?

Zie Madini said... [Reply]

bestnyaaaa pi londonnnnn

amira faqihah said... [Reply]

@NisaHujung bulan 1 :)

mamapp said... [Reply]

Ooo Malaysia pun penah hantar juga ye utk changing guard