short trip to cameron highland part 1

salam..

pertama kali dalam usia 22 tahun mira jejak cameron highlanddd,,
excited sebab tak selalu berjalan dengan familyyy,,
mula mula ajak ajak ayam je dengan mak,,but then bila result clinical year keluar,,
alhamdulillah lulus masuk final year,terus je ajak sungguh2 dekat mak ayah nak gi cameronn,,

walaupun mira selalu pergi travel oversea,,tapi hakikatnya,,banyak lagi tempat menarik dekat malaysia ni yang mira tak pernah pergi,,langkawi,,pehentian,redang,genting,semua tu tak pernah jejak!

mira la planner untuk trip ni,,ayah percaye je mira tempah homestay .sebab dah selalu travel kan,so 
insyaAllah yang mira pilih ni boleh harap la,haha
mira pilih homestay D'cameron dekat puncak arabella tanah rata
3 bilik ,1 malam rm250 sebab hari minggu
kami ber5 je,,abang baru kawen mesti la seperate room,


naik cameron ikot tapah,,sangat mabukmabukkkkkkk
mira memang cepat mabuk kalau jalan bengkang bengkok macam tu.
dalam otak duk fikir bila nak habis jalan niiii,

kami sampai cameron tengah hari,
jalan jalan pusing pusing kedai area brinchang,sebelum check in homestayy
homestay selesa la bagi mira,3 bilik,2 bilik air,tilam extra lagi
tingkat bawah ofkosss,sebab mak tak nak naik tangga,,parking disediakan
ada wifi,ada astro,dapur lengkap,okay sangat lah!

petangnya,pergi pasar malam brinchang
the femes pasar malam,risau jugak takot sesak,tapi kami pergi awal
alhamdulillah okayy tak sesak sangat..

cont..

6 komen:

Yana Libra said... [Reply]

murahlah tu 250..huhu..haritu saya pergi ngan family dekat 400 apartment di brinchang T_T 3 bilik gak..mahal gilerrr

Gee Lion said... [Reply]

saya pulak dah 27 tahun hidup..
tak pernah lagi jejak CH
hehehe..

Mia Liana said... [Reply]

huhuhu.. masih belum jejakkan kaki ke sana...

ppsttt.. jemput join giveaway mia ya... http://www.mialiana.com/2016/09/giveaway-3d-gold-stemcell-serum-my.html

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

yui bru beberapa kali p tp xpnh tido sana.blk ari..hehe

E'in said... [Reply]

akak pun dh penah pegi sini awal thn haritu.. mmg best.. nbak2 mase akak pegi tu tgh musim hujan.. bayangkannnnn mmgf sejukkkkkk gile..

Hafiza AizZawa said... [Reply]

Fiza pun mabuk ngn jln nak g cameron.. hihi