cameron higland part 2

pagi pagi keluar sarapan,,then pergi cameron tea valley,,
kami tak pergi teh boh sebab teh boh kena dakii 1000m nak naik tuu,,so mak mesti tak nak punya naik bukit jalan kaki,so cameron valley yang tebaik la,


pergi amik gambar jeh,hahaha,tak makan pun dekat cafe tuu,
then beli assorted tea tuu,terus head to strawberry

kebun strawberry bumiputera banyak sangat dekat taman sedia tu
tinggal pilih jee,
kami pergi khm strawberry..sebab mira baca review orang duk cerita scone dia
mira tak pernah makan scone dan tak tahu apa itu scone
so bila makan,,hoo macam ni rasa dia,tak delah lazat sangat sampai temimpi,
review overrated nau
tapi aiskrim dia sedap!

then pergi kea farm,masyaAllah jem nak naik kea farm tu ,,jem sejem nye lah!
naik panas duduk dalam kereta
dah borong strawberry,,jagung,,
singgah pulak cactus point,cantik memang cantik,tapii tak reti nak menjaga,,
so takbeli lah,

lepas check out ,,balik ikot simpang pulai
otw tu,singgah lavender farmm
fee masuk 8 ringgit sorang
tahun lepas pi jepun tak sempat gi lavender farm dekat hokkaido,
dapat tengok lavender dekat ch pun jadi lah

ada jual aiskrim lavender,sajo gatal nak tryy,
jujur cakap aiskrim tu tasteless sebenarnya,rasa je wangi bau wangi hahaha
dah rm 6 satuuu
tapi tempat ni sangat lawa

k tu ajo untuk cameron highland,
bye :)

8 komen:

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

hehe tu la..len org len citarasa scone tuu..

bestnya CH.

MisDiarios said... [Reply]

wooww seronoknyaaa :D

Ardilla Noorezan said... [Reply]

Lamanya tak pergi Cameron!

E'in said... [Reply]

teh boh tu akak naik dikkkkkkkkkk.. dh laa time tu tgh preggy 14 weeks.. semput ya ampunnnnnnn.. huhu

C i k R e n e x said... [Reply]

lamanya tak p cameron.. tengok awk citer sal cameron terus rasa nak g sane..hee

Zizie Zack said... [Reply]

cantiknya kaktus tu.. huhu.. semalam kaktus saya dah reput.. :(

Anis Diyana said... [Reply]

lama dah pegi cameron padahal dekat je haha

Siqah Hussin said... [Reply]

CH adalah salah satu tempat peranginan di Malaysia yang siqah suka pergi :)