pos laju vs gdex

IDONT TRUST YOU,,

beberapa minggu lepas,mira order barang online
dan website yang mira order ni,,selalu hantar barang guna gdex
mira tak pernah ada pengalaman dengan gdex.
ini first time,,

sebelum ni,kawan kawan mira duk cakap,gdex ni lajuu,,lagi cepat daripada pos laju,
soo,,mira harap betul la apa yang dorang cakap,,

malam tu mira check tracking,,dah ada data dekat website,
mira macam teruja,wow cepatnyaa!

esoknya terus  dah checkout for delivery..
so mira rasa boleh dapat dah kot hari ni,,
tapi tunggu sampai petang,,malam,,tak ada punn
bila check tracking status : OTHERS.
apebenda yang othersnya

tunggu esoknya,tak ada jugak!
dah macam naik angin dah,apesall,
mira duk kuala lumpur kot,bukan ceruk mana yang susah nak cariii

hari ketiga tak dapat lagii,, mira call gdex..
alasan diaaa : kami tak kenal alamat cik ni,jadi kami tak dapat buat penghantaran

TAK KENAL ALAMAT DIA CAKAP?? POS LAJU SELAMA NI ELOK JE SAMPAI RUMAH TAK PERNAH SESATTT,TAKDE WAZE,GOOGLE MAPS JE GDEX?

rasa berapi je waktu call tu,,,dah sebab dia tak kenal alamat,so mira cakap tak apalah,
mira amik dekat office dia jela,nasib dekat je PJ..

ni memang 1st n last la nak guna gdex,
memang stick dengan POSLAJU je,sebab pos laju tak pernah lewat hantar baranggg lebih 2 hariii,,

11 komen:

thezofiroh said... [Reply]

kalau kite pun sakit hati bila macam tu servisnya ergh

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

geram gak kalau jd gitu.

Hafiza AizZawa said... [Reply]

Betui.. lebih laju dr pos laju..

Anis Diyana said... [Reply]

tak pernah kena lagi macam ni dengan gdex.Bagi anis gdex lagi laju daripada pos laju.3 hari je barang sampai.kalau barang tu sampai time weekend pun boleh datang ambik lagi.Tapi kalau anis kena macam situasi akak ni boleh sakit hati jugak *emoji urut kepala*

Ahmad Hasif said... [Reply]

duk dkt mana tu? sampai gdex xleh masuk?

Nurul Aini said... [Reply]

ishhh hummm pelik jugak ye

.imah. said... [Reply]

kalau skynet lagi sakit jiwa tau. pernah ada kawan tu tunggu brg dia tak sampai sampai. skynet call siap marah marah lagi tak jumpa alamat. service teruk sangat. zzzz.

citylink and poslaju yg paling win!

n.i.n.a Mads TM said... [Reply]

setakat ni poslaju ok je smpai rumah. heheh

E'in said... [Reply]

gdex mmg teruk skrg nie.. dh bape kali akak buat report.. hahaha

Azwar Syuhada said... [Reply]

Same situation. Gdex suka buat hal, berminggu-minggu tunggu barang tak sampai. Bila call, dia kata tak jumpa, kalau tak jumpa bukan nak call. Padahal bukan susah mana pun, pos laju elok je hantar barang. Maigad, rasa nak carut je time tu.. ;)

tiga lalat said... [Reply]

memang mangkuk la gdex kann., ingtkn wak sorang je yg kene., baru balik dari gdex opis pasir gudang masai dgn slip soh amek, bole dorg kata barang tgh nak hantar lg atas motor petang nih., hampehh., barang dh seminggu sender hantar x smpi2