better place


menulis time time gap exam ni sememangnya bukanlah masa yang sesuai,,
tapi dah rasa macam lama sangat tebiar blog ni,,so meriahkan lah jugek dengan satu entry yang tak seberapa ni,,

ramadhan dah lepas 10 fasa pertama,,
dan mira masih diegypt,,ramadhan disini,,ditemani exam final,,
yang tak tahu bila nak habis,,macam tak ada penghujung,,

can you brain,,15 subjek (10 paper)
sebab ada 2 subjek dijadikan satu paper,
even ada 3 subjek dijadikan satu paper,,
okay fikir pasal tu pun dah penat otak,,hahah
even spm pun mira amik 11 je subjekkk,,
ni jadual exam 

hati dah membuak buak rindu malaysia,,familyy,,and fooodddd,,and then friends,
walaupun belum genap setahun tinggalkan mesia,,tapi tempat bemain lagi dikenang gituu,,
acah betul!

bepuasa sambil exam,,macam bukan benda mudah,,tapi bila fikir semula
zaman sekolah dulu,,elok je time puasa,ada kelas dari 8 sampai 4 petang,,
tak la nazak mana,,tapi bila masuk univ,rasa macam manjakan sangat diri,,
padahal boleh je survive sebenarnyaaa,,*tampar pipi sendiri*
puasa dekat ejib 16 jam,,sahur pukul 3,,buka pukul 7 malam,,
lamakan?tapi masih bersyukur daripada kawan2 yang duk europe,,dekat 20 jam puasa,,
mira rasa mira pun tak mampu untuk ituu,,

less than 1 month,,abang akan berkahwin,,mixed feeling,,rasa happy nak dapat kakak,,nak raikan hari bahagia abang,but sedih jugak memikirkan tak lama lagi,,tinggal betiga je la dalam rumah tu,,
k pasal ni sambung entry lain nanti,,sobs,

-----------------------------------------------------------------------------
sapa yang dah tengok video predator in my phone,,pasal siasatan undercover pedophile tu,,
rasa tekejut memikirkan apa yang berlaku dekat mesia,,susah nak hadam
tapi itu kenyataan yang didepan kita,
lepas tengok video tu,semua housemate,,fikir dua tiga kalii,
takotnya nak kahwin,,makin susah nak percaya orang,,makin suspicous dengan orang..,anybody boleh tejebak dengan perkara ni,,
bedoa lah banyak2 mintak jauh daripada semua tuu,,

so pleasee,,yang baca entry ni,,sign the pledge nowww, nah link : sign the pledge,,we neeedd,,seriously neeed,,anti grooming laws,,untuk masa depan generasi yang lebih baik,,dunia yang lebih selamat,,bukan dicemari dengan perkara sebegini,,
__________________________________________
masih berbaki 6 subjek,,doakan mira,,
and bitaufiq wannajah jugak yang sedang hadap exam..
dan selamat bepuasa,
:)

7 komen:

Athirah Diyana said... [Reply]

may Allah ease everything for you dear :)
selamat berpuasa

munirah mansor said... [Reply]

selamat berpuasa =)

Zizie Zack said... [Reply]

good luck mira... kuatkan semangat k....

Ardilla Noorezan said... [Reply]

Good luck Mira! :D

Nekmo said... [Reply]

Semoga dipermudahkan urusan walaupun last 29/6 hehe. Nekmo pun sama.. habis 29/6

Ana Fatihah said... [Reply]

All the best mira.
Dah tgk video tu dan memang sgt mnakutkan.. Huhu. Sedih sgt dgn orang skarang yg pelik2.

Faarihin Talip said... [Reply]

Dah habis exam. Lepas ni berdebar-debar pula nak dapat result. Semoga berjaya dengan cemerlangnya. Insha-Allah. =)