itinerary full eastern europe

maaf if gambar tak berapa jelas,,
sapa yang nak iternary ni dalam bentuk email,boleh tinggalkan email dalam komen box :)






total expense mira RM 3700 (include all,transport,hotel,makan,souvenier) utk 4 negara
if bajet basic,,flight,transport,hotel (tolak makan,,tolak souvenier): rm 2600
ni daripada egypt,,
semua transport book online siap siap,untuk elak tiket habis sebab musim cuti
pergi lagi ramai,lagi jimatt,,
x4 tu sebab untuk 4 orang,,
tempat2 nak pergi,ada yang mira ikot,ada yang tak,--'

penginapan pulak,silalah cari yang dekat dengan bandar,sebab mudah untuk pergi dan balik,,dan mostly hostel yg mira pilih ni semua dekat dengan bandar,paling jauh pun jalan kaki 1km,acceptable lagi yg tu..dan semua ni mira book dekat booking.com
sebab mira rasa ni paling murah among others website,dan ada yg boleh free cancel,dan bayar bila dah sampai .free cancel tu sangat la penting bagi mira incase ada apa apa emergency situasi yg terjadi yang tak dikehendaki..

transport dalam city : mostly negara europe mereka amalkan kejujuran,dia tak check pun tiket tram,subway ni,so begantung pada kejujuran korang,,dan tiket dorang pulak mostly sekali naik,sekali bayar,bukan macam malaysia harga begantung kepada jauhnya destinasi,
so kadang2 bila nak pergi satu stesen je .tapi bayar harga sama,macam mahal lah jugak dekat situ,

souvenier : untuk 4 negara yg mira pegi ni,souvinier yang harganya affordable murah bagi mira dekat mostar bosnia,zagreb crotia dengan prague..keychain dalam 1/2 euro..magnet pun 1/2 euro ,,yang vienna mahal sikit.



5 komen:

Jannatul Husna said... [Reply]

intinery yang berguna. jannatulhusna9231@gmail.com
saya nak intinery ni boleh? sy nak buat panuan. sebab tahun ni first time sy akan melancong sendiri ke tempat orang. tq

amira faqihah said... [Reply]

@jannatul : saya dah email dah :)

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

bgus ni ada mcm ni.. blh buat rjukan org yg ada planning ke sana.

dorsett pink said... [Reply]

thanks for sharing

Ardilla Noorezan said... [Reply]

Yeay if nak pergi nanti boleh jadikan rujukan! Hehe