syaitan rasa sakit tak dalam neraka?


ni adalah petikan daripada babak dalam filem 99 cahaya di langit eropah bahagian 2
yang dimana,kawan rangga yang beragama kristian tanya dekat rangga..

stephan : syaitan itu daripada api kan?
rangga : ya
stephan : neraka itu api kan?
rangga  : ya
stephan : bererti syaitan masuk ke neraka yang penuh api,senang deh?seronok sambil menari,,

lepas tu rangga pun amik tangan stephan,then dia pukull,
bila pukul,stephan jerit la sebab sakit kan,,

rangga : kulit pukul kulit,juga sakit kan?
stephan : yaa,,jadi api bertemu api jugak sakit,,

dulu mira pun pernah terfikir,syaitan rasa sakit ke dalam neraka,sebab diorang daripada api jugak,
so sekarang dah terjawab soalan tu,,:)

siapa yang belum tengok cerita 99 cahaya langit eropah,silalah tengok !
best sangatt,,kat youtube pun ada :D

____________________________________________

sejak kemenjak,,tertarik dengan lirik lagu open your eyes by maher zain,,
dulu masa sekolah menengah,kawan mira ,selalu nyanyi lagu ni,,but by slow motion,,
sebab dia menghayati lagu ni,,

then now,bila mira ponder,memang lirik open your eyes,sangat nice maknanya,

look around yourselves,such a perfect order,
hiding in yourselves ,running your veins,

dalam badan kita,sempurna sangat kejadian Allah,setiap saluran darah,,nerves yang sangat tersusun,,
dah cukup buktikan yang mashaAllah besar benar kejadian Tuhan,,
tambah mira yang belajar ilmu pasal badan ni,,kita belajar lebih mendalam pasal anggota kita,
kadang2 ada kejadian yang x terjawab dek pengetahuan sains,

what about anger love and pain
and all the things you're feeling
can you touch them with your hand?
so are they really there?

semua perasaan2 yang ghaib,,sayang,marah ,,kita rasakan? tapi kita tak dapat sentuh,,
betulke semua ni wujud? .....

**terlalu banyak kasih sayang daripada Allah yang kita rasa dalam pelbagai bentuk nikmat,
Alhamdulillah,,

selamat tahun baru hijrah, :)


28 komen:

Farah said... [Reply]

First time dengar pasal 99 cahaya langit Eropah ni. Nanti nak cuba tengok.

Qaseh Abadi said... [Reply]

movie dari Indon ni banyak berunsur dakwah macam ni.. Tak sempat nak tgk lagi cerita ni, hampir terlupa jugak sebenarnya.. TQ

Mime MF said... [Reply]

mcm menarik je cerita 99 cahaya langit Eropah ni...ntw. salam Maal Hijrah! :)

Raz said... [Reply]

betul.. macam kitalah kalau kena lempang dgn org kan sakit.. org dari tanah jugak :)

salam maal hijrah

PeRdU cINta said... [Reply]

oleh itu bersyukurlah selalu..sentiasa..setiap detik waktu..

Ardilla Noorezan said... [Reply]

Bila belajar pasal badan semua memang terasa betapa hebatnya kuasa Allah swt, kan?

amira faqihah said... [Reply]

@Farah tengok la farah ! best :)

amira faqihah said... [Reply]

@Qaseh Abadiaah banyak je lagi movie indon yg best2 mcm ni :)

amira faqihah said... [Reply]

@Mime MF slm maal hijrah juga :)

amira faqihah said... [Reply]

@Ardilla Noorezan aah :),,sbb tu rasa seronok belaja psl bdn sendiri :)

Farrah MF said... [Reply]

Salam maal hijrah, Mira. Akak pun suka tgk citer 99 cahaya tu :)

amira faqihah said... [Reply]

slm maal hijrah kak farrah :)

SEO Expert Pakistan said... [Reply]

what a cool photo.Excellent working
http://www.auratrends.co.uk/
http://grabbit.com.pk/

cEro said... [Reply]

Tak pernah tgk lagi 99 cahaya di langit eropah ni
tapi pernah dengar cerita kulit tampar kulit tu dari mana entah tak ingat...
Masa 1st time dengar memang terkesan amat, tu yg ingat sampai sekarang tu...heheh

♥Fatin Annis♥ said... [Reply]

macam menarik je cerita tu ! nicee :)

Zizie Zack said... [Reply]

wow.. nak tengoklah cerita ni nnt.. nice elaboration mira.. saya pun sukakan lagu open your eyes tu.. :D

amira faqihah said... [Reply]

tengok la fatinnn :)

amira faqihah said... [Reply]

thank u zizie :)

aiman mania said... [Reply]

99 CAHAYA LANGIT DR EROPAH???tak pernh dgr plak.........Ingtkan citer ala2 The lord of the rings yg pnuh scene scene freemansory dan illuminati ....

Sekrg bila baca entry nih baru terpikir pasal syaitan yg diperbuat drpd api diseksa dalam api..aissshhhhh..kena tgok ni kalau ada masa...untunglah Mira amik dentistry..my dream course tuhh!

amira faqihah said... [Reply]

@aiman : ada masa tngok la,

ELFarahin said... [Reply]

mendalam(tentang syaitan tu) ^^

BudakVanilla said... [Reply]

wahhh, nice one. BV belum pernah lagi tengok cite tu. suka jugak dengar lagu maher zain yg open ur eyes. sebab menceritakan hebatnya kekuasaan ALLAH. subhanALLAH :)

amira faqihah said... [Reply]

@cero : haha,ada masa boleh la tngok cita tuu

amira faqihah said... [Reply]

@budakvanilla : lagu maher zain mmg byk yg best ;D

Anizz Annisa said... [Reply]

Xpernah dgr pulak cerita ni.. Nanti nak cube cri.. Mira, thanx ye msukkan anis dlm bloglist mira.. Maksud premolar tu ape? Hihi

amira faqihah said... [Reply]

@anizz : premolar tu gigi sebelum gigi geraham hihi :D

lynndAmya said... [Reply]

Salam, wahh xpernah tau pun psl movie tu, boleh download lah nanti..mcm menarik! and yess...betul tu, syaitan juga akan rase sakit nanti..hmm

ya suka jugak dgn lagu tu, mmg kalau dgr betul2, lirik dia mmg sgt membuka mata..cukuplah tgk dlm tubuh kita ni sendiri, betapa sempurnanya ciptaan Allah, allahuakbar..sebak rasa...

Siti Aisya Ibrahim said... [Reply]

macam menarik plak movie tuh... baru first time dengar...nnt nk try tengok la :D