summer break,osaka,jepun part 8

pagi ku mula dengan senyum sampai telinga hihihi,
alhamdulillah happy nau la dapat result ,
boleh cuti dengan tenang ;D

hari ni ke osaka by jr train.
*sistem tiket jepun ni memang unik kot eh,ada tiket train yang boleh beli kat vending machine,dan harga murah banyak daripada beli dekat kaunter tiket biasa,
dan kadang2 ada harga tiket ikot peak hour,,if x peak,harga jadi murah.

sampai osaka,kiteorang jalan kaki,cari peta,nak ke umeda sky building,
dah sampai umeda,naik atas,untuk ke floating garden berbayar,
xingat berapa yen,so kiteorang timbang balik,,xpayah la kot naik,
view lagi cantik if time malam,
kami naik sampai 2nd last floor pun boleh nampak pemandangan osaka from top cuma tak open air jela,

yang uniknya bagi mira,escalator dia tu,cantik dan canggiih *thumbs up
turun ja,duduk sat kat bawah building ni,solat zuhur disebalik tembok batu yang besaq,
alaskan peta yang kiteorang kutip tadi,hehe.

_______________________________________
don qui jote,

dekat sini ada jual macam macam,and tax free,so lepas dah beli tu pergi la beratur
dekat kaunter untuk kutip balik duit korang,dekat resit dia ada tulis berapa korang boleh claim,
makin banyak beli.makin banyak la tax yang korang boleh claim.
dekat osaka saja ada 2 don qui jote yang behampiran lokasi dia,
setiap tingkat jual benda lain2

daripada baju,makanan,barang jenama,elektronik,shampoo,etc2.
serbaguna la kedai ni,dan harga murah,,ada wifi free,

___________________________________________
den den town

mira nak gi sini,sebab nak cari danbo,
danbo asal daripada komik jepun ,harga dia dua kali ganda murah la daripada yang orang jual online kat mesia ni,boleh dapat rm40 ,untuk saiz biasa,

__________________________________________
seiyu,,
ni area rumah asiah je,malam tu dah sampai shiga ,singgah sini,
beli apa yang x lengkap lagi,mira beli coklat2 semua dekat sini,
murah sikit daripada don qui jote,
solat magrib pun dekat fitting room sini,
nak beli coklat kena tengok la ingredient either ada shortening etc etc
mira senang la sebab ada asiah,dia la yang tukang check ;3
*gamba google *

ni antara coklat yang mira beli,ada banyak lagi,tp meiji ni yang mira paling suka

_______________________________________________
stok makanan dah habis,malam tu kami berempat pesta meggi,sambil sesi throwback zaman duk integomb,ahaha seronook kot duk ingat balik zaman2 mengarut dekat integomb,:)

2 komen:

A. Aqma said... [Reply]

seronok nya trip osaka.. belajar sana ke?

amira faqihah said... [Reply]

tak lah,bejalan je,kawan yg belajar dekat sana ;) @a.aqma