summer break,kyoto,jepun part 6


trip untuk hari ni,ramai sikit,,campur kawan asiah..
kami ke fushimi inari,,ni temple,
apa yang menarik dekat sini,ialah gate dia,yang warna oren tu,sepanjang jalan,,
setiap tiang gate ada nama dermawan kot xsilap,
dan warna oren dia pun berlainan tone,
masa kat sini kami terjumpa dengan scout dutch,,

kita yang  islam,berdoa xpayah bayar pun,,free,anytime angkat tangan,dalam hati,doa
tapi mereka,nak tulis doa atas kertas/papan harus berbayar..
_________________________________________________



kemudian ke gion,,
ni macam kawasan klasik jepun,,
kalau nak jumpa geisha ke maiko,mai petang petang nak dekat senja,
_____________________________________



shikyogoku,,dan teramachi,
ni tempat shopping kalau nak beli cenderamata,
kat sini murah dan banyak pilihan,,,
mira pun beli kat sini je barang barang nak balik mesia,
___________________________________________
yodobashi kyoto,
kami solat asar dekat sini,dekat nursing room,

ni macam lowyat mesia,tapi tempat ni lagi best daripada lowyat,
banyak sangat pilihan.
setiap tingkat lain lain barang,daripada barang rumah,baju,jam,gadjet,
mira datang sini pun sebab beli jam yang abang mira pesan,
gshock asal daripada jepun.jadi kalau pelancong yg beli harga more than 10800yen,
dia bagi discount 10%
-air pancut music-

lepas tu singgah kyoto station,then balik dinner dekat rumah,,
-kyoto tower-

jangan risau,aku pasti pulang,
jika tidak sekarang,mungkin dimasa akan datang,
di dalam kandang kayu yang diusung orang
-buku goji bundy-

5 komen:

cEro said... [Reply]

Aaaaa....
Bestnya kat sana....
Nak jugak pergi sana tapi tak pernah ada ruang dan peluang :(

amira faqihah said... [Reply]

ada rezeki nanti boleh la pergi :) @cero

Negeri di Awan said... [Reply]

kyoto... dari kecil saya ingin sekali kyoto. my aunty is teacher, she's have book about city in japan. i like photos in that book :)

Negeri di Awan said... [Reply]

kyoto... dari kecil saya ingin sekali kyoto. my aunty is teacher, she's have book about city in japan. i like photos in that book :)

amira faqihah said... [Reply]

semoga satu hari nanti kamu bisa juga jejak ke sana :) @negeridiawan