summer break,kobe,jepun part 7

onigiri tuna dengan udang,sapa yang suka sushi suka la kot nasi kepal ni,
sedap kot,harga 110-130 yen,beli dekat 7E,sebab x semua convenience store onigiri dia halal,

ke kobe hari ni,agak jauh,,sejam setengah perjalanan,
dari minami kusatsu--sannomiya station,
kami ada travel guide hari ni,haha,zaf punya TA,
dia offer untuk bawak kami jalan kobe sebagai balas jasa zaff bawak dia bejalan di mesia.

first sekali naik loop bus,kiteorang amik 1day pass terus,pergi masjid kobe,
tapi kami sampai awal,belum masuk zohor,so kiteorang pergi makan dulu,
kedai masakan halal,sederet jugak dengan masjid kobe ni,
kiteorang share share je makan,
satu set nasi dengan roti nan,,+air
kenyang yang amat,dan kari tu agak pedas,tapi TA zaf makan sampai habis kot,
dorang sangat bagus bab menghabiskan makanan,bagi dorang,tak sopan jika x habiskan makanan,,

lepas tu pegi masjid balik,solat zuhur,,
dalam masjid nampak orang islam xtau dari mana,tapi kulit gelap2 ni biasa mesti dari uae/timur tengah/africa la eh?
lepas siap solat,makcik rupa arab ni tegur mira,xfaham dia cakap apa,
ingat dia cakap arab,rupanya cakap jepun,
unik dengor dia cakap jepun,
masjid kobe,amik masa 7tahun utk dibina
terselamat daripada serangan bom masa perang dunia kedua tapi bangunan sekeliling masjid ni hancur
___________________________________________________
kitano street,

tempat ni macam historical punya tempat kot,
ada weatherclock house,taman bunga,etc
___________________________________________________
kobe port tower,
_______________________________________________
city hall

untuk tengok view kobe from top,

1day pass : 640yen
__________________________________________________
malam tu tengah2 makan malam,whatsap masuk daripada group kelas,
result dah keluar,nak tercabut jantung kejab,cuak jangan cakap,
lepas dah makan2,naik bilik,whatsap housemate,,tanya result dorang,
first time ni nak tau result time tengah berjalan,
xnak la tetibe mood spoil sebab result,--'

alhamdulillah,cukup la korang tahu,mira berjaya naik tahun clinical year :)

4 komen:

Ana said... [Reply]

Cntik2 tmpat tu

amira faqihah said... [Reply]

cantik sgt,,nak lagi cantik pergi masa musim bunga :)

asiah maryam said... [Reply]

haha kte dok tau pung qiha tau result masa kt sana... haha sorry
congrats qihaaa!!!

amira faqihah said... [Reply]

@asiah : qiha ada bgtahu laaa,haha asiah xingat kot