summer break,kix airport,jepun part 9


*warna biru tu tiket jr pass 4hari 

hari last..sob sob sob,
tiket bas balik dah beli siap2 masa hari first sampai,
bus nak gi airport ni reserve seat.dan ada seat belt.ada seat extra lagi,
kira kalau ramai orang,tetiba dia bukak seat tu,jadi berlima la satu row,
dari kyoto ke airport 1jam lebih,

sampai airport,kami pi surau,solat zuhur dulu.
lepas dah solat,,gi makan,,asiah ajakkk,mira on je,
padahal dalam beg dah spare 2 onigiri dah,haha,
makan dekat kedai udon,dalam pamplet ada tulis kedai mana yang halal dekat airport ni,
first time,mira makan udon,xberapa nak gemar sangat,tempura dia sedap,
harga 690yen kot xsilap,xingat dah,

lepas tu nak wrap beg,ayah dah pesan siap2 wrap beg,tp wrap beg harga mahai kot,
dekat 20-30 ringgit,ikot saiz pulak tu,kalau klia,10 ringgit je kot,
masa tu mira dah kekurangan duit yen,so pakai jugak la debit kad.

dah check in online,tinggal nak drop luggage je,beratur panjang sangat,
ramai student melayu yang nak balik mesia kan,sebab tengah cuti,
masa tu rasa macam acah acah student dekat jepun pulakk,kihkihkih
*sapa yang x check in online,boleh check in kaunter,dan x berbayar pun macam klia2 

nak masuk kastam,beratur panjang jugak,,ramai sangat orang,
dan mira still ada onigiri dalam beg,xtau lepas ke dak,pasrah jela,
sekali tengok2 lepas,hehe,memang saja letak sebab nak makan atas flight,
even dan preorder makanan --' *nampak la tamak makanan *

pukul 11 malam,sampai malaysia dengan selamatnya,,alhamdulillah,,:)

___________________________________________
expense : duit mira sendiri RM2500 (all include) + parents &abang kasi rm700,balik tu masih ada baki beberapa yen,tapi kurang 1000 yen la,

wifi jepun : kyoto wifi dekat train station +arashiyama area
                   osaka wifi besepah,
                   kobe  wifi dalam loop bus dengan city hall,
                  sebenarnya banyak je tempat ada wifi free,antara dapat connect atau x je,

cop cop comel : ada sesetengah tempat,sediakan cop cop ni untuk buat kenangan,so bawak la buku nota :D

panas x summer? : panas sangatt,xpayah la bawak sweater takot2 sejuk,sebab memang panaih litlit,sila bawak payung/kipas kecik

4 komen:

Farah said... [Reply]

Beruntungnya dapat peluang untuk jejakkan kaki ke Jepun :)

amira faqihah said... [Reply]

alhamdulillah,:) @farah

asiah maryam said... [Reply]

haha panaih litlit.. yes totally agree!! nak nangis haha

amira faqihah said... [Reply]

@asiah : segannya asiah baca haha