winter break 2015,sweden part 4

morning from stockholm 

kami betolak pagi ke stockholm
6jam lama sangat .lagi dekat gotenburg ke denmark,
stockholm ni ibu negara sweden.
kami naik swebus. gotenburg<-->stockholm : 259sek

kami sampai dah nak dekat malam,
kali ni pun kami pakai redah jugak,,x book hostel,
nampak x ketidak serikkan tu..><
lepas makan,,kami get walk and lost cari hostel,,
kesejukkan jugak,dengan salji turun malam tuu,,

akhirnya jumpa hostel,,dan kami masih buat keja nakal --'
bilik yang patutnya untuk 4 orang,kami sumbat 5 orang tanpa pengetahuan receptionist
nasib baik x kena tangkap,,
maafkan kami receptionist -___-

esoknya bangunn,,pegi makan,,thenn ke


old town stockholm/gamla stan


kat sini kami cari sevenier,

then kami jalan lagi cari masjid stockholm..
bepandukan google map,bila dah sampai tempat yang diyakini,
kami x nampak masjidnya,,,lepas tu tanya orang,mana masjid?
rupanya masjid depan mata jaaaaaa...*rasa nak korek biji mata sekarang jugak *

masa dalam masjid ni,nampak la kat sudut2 orang baca quran,,orang talaqi baca quran.
first time tengok depan mata sendiri orang muslim yang selain melayu macam ni,,


lepas tu kami heading balik ke stesen bas,,untuk balik gotenburg,,,

people we met ;

dekat stesen bus,,kami jumpa sorang pakcik nii,,
dia orang indo tapi menetap kat malaysia 10 tahun,then kerja kat sweden,,
dan dah tukar kerakyatan sweden dah pun,,

0 komen: