winter break 2015,sweden part 2

Hari kedua,bangun pagi gothenburg masih bersalji,,

studiogongen - nile ericson bus station - bockebol (bas)
dekat nile ericson kiteorang siap siap buat kad terus untuk naik bas sepanjang dekat gothenburg.
Kami pergi ikea,bukan sebab x pernah gi ikea,tapi saja nak pergi tengok sebab ikea kan asal daripada sweden,
disebabkan ikea asal daripada sweden,dekat gothenburg saja ada 2 ikea,

dan perabot dalam rumah fekza sendiri yang universiti sediakan semua produk ikea,

 rasa semlor ni,,sedap,dan harga kat ikea je murah,kat 7e ke memana mahal

bockebol-madangsgatan (bas)

aim dia nak cari masjid area madagsgatan.masjid gotenburg,dah sampai sana jalan jalan x jumpa masid,tanya kat kedai makan thailand,rupanya masjid depan mata,menara dia kami x perasan.
time jumpa tu rasa teruja kot tengok cahaya islam dekat bumi eropah.masuk dalam tu kebetulan nak masuk waktu magrib so solat jemaah sekali..,dapat dengar azan dekat bumi gotenburg tu,azan tu dalam masjid je dengar.



madangsgatan--liseberg (bas)


liserberg tutup waktu winter,tengok daripada luar jela,basically ni themepark.pergi tengok jela.xbuatapa pun,,sepanjang perjalanan nak ke liseberg tu ada la nama nama saintis dorang tulis kat kaki jalan,macam holywood depa pijak nama artis.ni pijak nama saintis.

people we met :

Keluar masjid,jumpa sorang pakcik ni,Tanya kami daripada mana semua,bila ckp study dekat egyt,dia pun takalam arabi , muka orang putih cakap arab.arab pasar pulak tu,




0 komen: