winter break 2015 ; Sweden part 1


Daripada summer tahun lepas,lepas fekza dapat tahu dia twinning dekat sweden,,terus decide nak gi sweden,,Bila orang tanya winter break pergi mana,,jawab sweden,,rasa macam peliknya sweden? dan jujurnya x pernah tedetik pun nak gi sweden
kenapa? bukaklah peta dunia,tengok sweden kat mana,jauh kat atas nak dekat dengan kutub,sejuk kot,haha,

one of negara scandinavia,,sweden,,norway,denmark,finland
out of this,kami pergi sweden dengan denmark je,
norway kami neglect even pada awal perancangan memang nak gi norway,,
tapi masa suntuk so tak pelah,,mungkin jodoh tak kuat dengan norway,,


flight turkish airline,,transit turki,masa flight dalam 6 jam je kot
sebab mesir ke turki : 1 jam 50 minit
turki ke gothenburg(sweden) : 3 jam
oh gothenburg sebab fekza duduk gothenburg,:)
kos flight kami  : rm 1500 pegi balik 

Sampai gotenburg,kedatangan disambut dengan salji dan hujan,lebat sangat,Alhamdulillah urusan passport pun okay,xda masalah,sampai airport tunggu syaza dengan izzah,
Airport gotenburg biasa je la x besar sangat x kecik sangat,sebab ni bukan capital city Sweden pun,kami naik bas swebus ,tiket kena beli online baru murah,beli on the spot mahaiii,around 70 sek : rm 45  kami beli online tu.

Naik bas sampai la nile Ericson bus station gotenburg,then fekza fetch,naik bas num 7 ke studigongen



.

 "berjalan bermusafirlah melihat kebesaran TUHAN yang diciptakan untuk mereka yang berfikir dan bersyukur diatas nikmat dan kurniaanNYA,"


0 komen: