sum of life sem 2013/2014

alhamdulillah,,summa alhamdulillah :)
sekarang masih lagi becutii,,dan rasa bedebor nak masuk tahun seterusnyaaa...

ni adalah summary kisah hidup mira dimesir sepanjang 2013/2014

1- anatomy head n neck,,
pertama kali bermain dengan mayat,,
mula mula rasa macam mustahil amat tengok mayat nii,,dah la mayat lamaa
ibarat serunding daging daahh,ada jugak yang samakan macam daging makan tengahari gamaah,,><
tapi kalau tengok secara rough memang x tahu nak beza la nii vein ke artery ke nerve ke muscle kee,kena sentuh sentuh jugak mayat nii,,

mayat ni dah diawet,dan bau dia agak menusuk hidung sikit,,
nasib exam lecturer cuma test yang prominent sahaja..

dan juga,,mira mintak maaf kat gigikuat,,sekiranya mira xjadi ketua subjek anatomy dengan baik,mira tahu banyak kurangnya sepanjang mira jaga,,maaf maaf maaf 
mira dah cuba apa yang mira mampuu..



2- kursus jenazah
ni adalah kursus jenazah kedua yang mira pernah attend,,
first dulu masa form 4 ,,tapi waktu tu macam x fokus sangat,,kali ni baru fokus bebetul 
sekali dengan praktikal :)



3- iftar jamaaie sesama perempuan + batch
ni la waktu nak unite dan tambahkan kasih sayang sesama batch 


4-kena seluk
beg duit mira hilang masa pi cairo,,xtahula xsedar macam mana beg duit tu kena amik
sedangkan beg memang sentiasa tutup,,xpela bukan rezeki
Allah amik hak nii,Allah bagi rezeki kat part lain,,walhal time mira sedar beg duit hilang tuu,
esoknya exam biochem dan memang x baca apa lagiii,
rasa serabut xpayah ceritaaaaaa,,tp nasib serabut tu 3/4 jam jaa,,

lepas tu motivate diri sendiri laa,pikir duit dalam tu xpela x banyak sangatt,,
kad bank pun dah block,,xpela,,betenang,,:'D

5-lawatan
tiap tiap tahun gamaah memang bagi lawatan kat budak malaysia,
tahun ni kami ke pharaoh village,kat sini tengok banyak sejarah pasal mesir,,
macam mana awetkan mayat,,yang menarikk
dapat naik bot lalu sungai nil,,sightseeing yang subhanAllah cantik sangatt,,
baru terdetik,,cantik jugak sebenarnya mesir ni,
kat sini jugak laa,nabi musa dihanyutkan oleh ibunyaa,,



6- mandubah
sebenarnya rasa macam ni la benda yang mira paling x ambil berat
rasa bersalah sangatt,sebab x jaga amanah mandubah ni baik baik,,
mira buat apa yang termampuu,maaf kakfida dan ust mustaqim sekiranya mira xjadi mandubah yang baik untuk tahun nii,,







0 komen: