tanda kasih sayangNYA #2

dekat 2 minggu kami kami yang tak dapat masuk kelas ni
seolah olah honeymoon benar duduk di alexandria
nak masuk kelas,,tak dapat
pegawai EME ada datang menziarahi kami,,
yet,,masih tiada keputusan untuk kami

walid,,(encik yahya) pegawai mara
ada memanggil kami datang ke asrama mara untuk bebincang
ape yang memeranjatkan,,
 pihak U kata,,memang dah tak ada kuota buat kami
jadi,,kami nak pergi mana?
balik malaysia semula?nauzubillah,,

walid kata,,kami diberi pilihan,,
untuk tukar amik medik atau pindah ke U lain..
ikhwah2 ,,dah sepakat nak ke TANTA U
kami akhowat,,hm ntah,,masih x ada jawapan
kalau ikotkan hati mira,
mira nak pilih al azhar,sebab boleh duduk rumah bakan wilayah
mudah sikit mungkin...

seminggu kemudian,,
kata sepakat dah dicapai,,
maka kami 11 oranng,,memilih untuk ke tanta ,,
setelah mak ayah mira juga sudah restu, & beri kebenaran
setelah diberi kata semangat oleh walid,,pegawai MELAKA,,pegawai Perak
dan sudah ditentu,,green light daripada pegawai MAIWP sendiri,,
memandangkan JPA sendiri ada hantar pelajar dentistry ke tanta
maka,,behijrahlah kami ke UNIVERSITI TANTA,,



sedih tu mesti la ada,,nak kene berpisah dengan kawan2 MAIWP yang lain,,tapi,,
kami merancang,,ALLAH merancang,,perancanganNYA yang terbaik buat kami
ALLAH merancang dengan CINTANYA,,kami merancang dengan CITA CITA

Telah aku redha,,UNIVERSITI TANTA menjadi tempat ku menuntut ilmu (:

8 komen:

Ninie said... [Reply]

akak ada sorg kawan kat sana ambik medik. pape pun, gudluck di universiti tanta :)

twinkle twinkle said... [Reply]

syukrann kak ninie ;)

Qi♥ said... [Reply]

Qiha,hati2 taw. And tahniah. Take care,sahabat!

twinkle twinkle said... [Reply]

syukran erny :)

nekmo said... [Reply]

alhamdulillah mira :)
xpa2...mesti ada hikmah semua tu terjadi.. (nekmo terbayang.. kalau kena balik malaysia pulak.. haila...)

all the best dik!!!

twinkle twinkle said... [Reply]

thnk u nekmo sebab selalu support mira :)

hanaahmad said... [Reply]

mungkin di sana lebih cemerlang buat kamu. moga baik-baik saja di sana ya :)

twinkle twinkle said... [Reply]

syukran kak hanaahmad :)