ini jalannya?

sebelum tidur je ,,pasti akan terfikir
hmm ,,lama nya lagi nak balik malaysia,,
bulan 3 4 5 6 ...
*padahal baru je balik winter break hari tu

bila fikir,,
sebelum nak balik malaysia tu
kene study habis habisan,,
supaya dapat result yang baik,,dan balik ke malaysia,,,
dengan hati yang tenang..
nak sampai ke tempoh boleh balik malaysia tu
banyak lagi perkara kene laluii,,,,

kadang2 ade satu masa rasa macam,,,
rindunya malaysiaaa,,rasa nak balik sekarang jugak
kadang2 rasa,,,
betul ke keputusan mira untuk study kat egypt ni yang terbaik??
kadang2 rasa,,
nak patah balik,,,nak study kat malaysiaaaa,,
hmm,,

setiap kali rasa down,,mira akan fikir,,
mira sedang membawa amanah,,,
amanah Allah,,mak ayah,,maiwp,,dll,,
dan mira tak boleh kecewakan mereka,,
sungguh menuntut ilmu tu,
memang bukan perkara mudah,,,
menuntut ilmu,,bukan jalan yang dihiasi bunga2 dan pelangi
menuntut ilmu itu perlukan pengorbanan,,


'Satu yang mereka (remaja) ni tak nampak. Sebenarnya, dia lebih diperlukan di course tu. Tiada kebetulan dalam Islam, melainkan semuanya dah tercatat oleh Allah'- k husna

rasa terpukul dengan ayat tu,,
ya,,sekarang bukan masa untuk fikir nak putar masa
tapi,,teruskan apa yang telah ada,,
dan buat yang terbaik,,
may ALLAH yusahhil ;')

10 komen:

Ninie said... [Reply]

mira boleh buat. prasaan tu sekejap je. nti pejam celik, tau2 dah nak balik malaysia. teruskan study betul2 dan buat parents mira bangga tau.

akak suka bc kisah mira. blh motivasikan diri akk. sbb kdg2 akk pun rs down jgk nak blaja course akk yg hmm ntah xtau nak kata apa. hehe.. btw akk suka quote tu :')

Izz Hazwani said... [Reply]

kak stay ja situ. biasalah perasaan nak balik nak jumpa mak ayah nak itu ini.


nanti dah balik malaysia, menyesal je tinggalkan peluang.


peluang selalu ada.
setiap saat dan minit adalah peluang kita.


katakan shuhh! kepada perasaan nak give up!

twinkle twinkle said... [Reply]

kak nini ; kan ,,mira pun suka queto tu,,,syukran kak nini :)

twinkle twinkle said... [Reply]

comel nya wani pnya kata kata smngat,,thnx dik :)

tyra said... [Reply]

kakak mira sayang, bersabar ye. kuatkan smgt untuk teruskn apa yg mira lalui skrg. malaysia tgh tggu doktor gigi berjaya bernama Amira Faqihah pulang. hehe inshaAllah aamiin.. ;)

twinkle twinkle said... [Reply]

OH MY ;'),,,terharuunya,,syukran ttyra ;)

Lutfi Azmi said... [Reply]

Tabahkan hati. nk berjaya bukan mudah. nk jadi orang yg berjasa pada parent, pada family, dan pada masyarakat .

twinkle twinkle said... [Reply]

syukran,,

hanaahmad said... [Reply]

jangan pernah merasa lelah. tak lama, kejap je

twinkle twinkle said... [Reply]

ye,,bila fikir balik,,pjam celik je,,mudah mudahan :)