bergelar fi sabilillah


hari ahad ni,,inshaAllah mira akan sambung pengajian
setelah berhoneymoon selama 5 BULAN kat rumah huhu ;')
ke UIAM PJ dalam bidang DENTISTRY :)
alhamdulillah itu letak dalam pilihan pertama,dan dapat yang tu :')

ok,,sekarang cakap pasal biasiswa,,huuu
sedih amat sungguh nian tak dapat MARA ;(
bukan rezeki mira,,so just keep praying jika masih ade rezeki,, ade lah
kalau xde,redha jela
dan sekarang masih menanti jawapan daripada biasiswa Maiwp
semoga saja dimurahkan rezeki,,amiin ;')
alhamdulillah,mira ade dapat biasiswa Yayasan Pelajaran Mara -JAD
ini twin program ke jepun,,
tapi dalam bidang mechanical engineering ,,
daripada minat dentistry nak jump ke mechanical engine
berapa degree nak pusing tu? 360 degree? huhuu
so after keep thinking,,and doa,
mira tolak YPM ni,,
takpelah tak dapat fly ke jepungg pun,,
tambah jepun bukan bahasa yang mira nak kuasai

apply scholarship sume amik timur tengah..why?
sebab mira memang nak sambil belajar dentist,sambil mahirkan arab
sayang kot kat arab,,dari darjah 1 sampai form 5 belajar
so ,,alang alang da belaja,,belajar la sampai mahir kan :)
plus,bahasa arab bahasa syurga

bahasa cina merupakan bahasa 2 yang mira nak kuasai
kenapa cina?
sebab mase keje parttime cashier,,
customer cina selalu marah2 kita gune bahasa cina
mentang mira tak faham ..haha
plus,, rasulullah kan ade bersabda,,tuntutlah ilmu hingga ke negeri CINA
ok x dapat belajar sampai ke cina
pandai bahasa cina pon ok la :)

ok la tu saja,,doakan semoga baik baik saja di uia :)
semoga saja saya kuat untuk hadapi..inshaAllah

12 komen:

HUSNA said... [Reply]

smoga berjumpa di uia,insyaAllah :D

иʋя 'αιƨʏαн κнαℓιℓ said... [Reply]

tahniah . good luck :)

Ninie said... [Reply]

tahniah mira. akk teringin nak amik dentistry dl. tapi hajat tak kesampaian. semoga jd dentist yg bjaye dan dpt berbakti pd masyarakat 1 hr nti. akak doakan mira :D

MUJA said... [Reply]

all the best :)

twinkle twinkle said... [Reply]

husna ; inshaAllah :)

twinkle twinkle said... [Reply]

aisyah ; all the best in stdy jugak thnks :)

twinkle twinkle said... [Reply]

kak ninie ; thnks kak ninie teharu ;')

twinkle twinkle said... [Reply]

kak muja ; thnks :)

ana hawa said... [Reply]

Allah dah rancang yang terbaik untuk kita. Assalamualaikum,, akk pun dentist to be jugak. :)

♥e'in♥ said... [Reply]

blaja rajin2 ye dik.. :)

dG said... [Reply]

congratz! semoga segala urusan d permudahkan. :)

twinkle twinkle said... [Reply]

thnks kak dg :)