saat bangsa lain membuatku tersenyum


ada yang dah tahu,,mira da mule bekerja,,

sebab tu jarang update blog

semalam,,lepas rehat,,
jadi cashier tanpa packer
ok xapelah,, xkisah pun,,sebab da biasa
tapi xtahu la kenape
dengan customer yang ramai dan macam2 perangai yang tidak menyenangkan


tahan jugak,,sambil scan barang
sambil packer,,muke da serabut da
sampai la kepada seorang customer cine ni
tibe2 die bersuara

"aiyaa you tak penat ke??"

" auty,,penat la aunty,,dengan perangai customer yang macam2,,
saya sudah mau nangis da :(" jawab ku

" ya lor,,tak apa tak apa,,you scan barang,,saya pack barang saya "jawab aunty tu

"thank you aunty "

terharu kerana masih ada yang memahami ;')


12 komen:

Ain Atika Zailani said... [Reply]

alorr cian nye... nasib la ada yang memahami dan saling menolong.

twinkle twinkle said... [Reply]

tahu xpe ;)

♥e'in♥ said... [Reply]

tolong menolong amalan mulia tak kira ape bangsa pun.. :)

fathiahRAIHANA said... [Reply]

suka tumblr kahdimulQuran :)
best2 kan quote dia. hehe.

takpa, keja keras, nt bila dh dpt hasil bru kita rsa puas ^^

Arib Ismail said... [Reply]

kuatkan semangat faqihah . kerja memang cabaran . be strong yea :)

twinkle twinkle said... [Reply]

fathiah ; itu la dpt hasil nnty hilang semua sedih :)

twinkle twinkle said... [Reply]

arib ; syukran (;

twinkle twinkle said... [Reply]

ein ; ye2 sgt mulia amalan ini )

ayanuts said... [Reply]

auntie tu sgt baik :)

Sophie Al-Yahya said... [Reply]

kerja cashier memang penat.
paham, sebab pernah kerja jd cashier jgk =)

twinkle twinkle said... [Reply]

aya :) betul tu sgt baik

twinkle twinkle said... [Reply]

kak sophie ;0 betul2 sy sokong mmg penat