perkongsian


alhmdulillah,,im home :D
dpt la spirit sikit bile balik ni,,nnty mggu dpn nk jwb exm da :)

ok,

"Dan Kami hantarkan angin sebagai pembawa air dan pemindah benih maka dengan itu Kami menurunkan air (hujan) dari langit, ;ayat 22 surah al hijr"


ayat ni sebenarnya menceritakan mengenai biji benih yg diterbangkan melalui angin,,senang ckp..kalau sape yg pernah melalui zaman form3,,ade bab pollination,,ni lah ayat mengenai pollination dlm al quran,,subhanAllah :)

"Dan barangsiapa yang dikehendaki Allah kesesatannya, niscaya Allah menjadikan dadanya sesak lagi sempit, seolah-olah ia sedang mendaki ke langit." ; ayat 125 surah al an'am


ayat ni plak menceritakan pasal apabila kita makin naik ke kawasan yg makin tinggi,,pressure udara kan rendah,,so kite rasa mcm makin kita naik atas cth mcm naik genting ke cameron ke,,kite rasa mcm telinga bedesing kdg2 ,,tu sume Allah da buktikan dlm ayat ni,,:)

mane aku tahu sume ni,,sumenye dr cikgu fizik skola ku,,itulah bestnya amik subjek science :)

10 komen:

FyZa said... [Reply]

huhu dlu akak ambik sc gak..tp sbb mls blaja..result x bapa cntik..huhu..tp akak rasa la kan akak nie bkn jiwa sc la..huk3..;p

twinkle twinkle said... [Reply]

UHUK2,,hbs akk jiwa apa?:D

ⒸⒶⒽⒶⓎⒶ said... [Reply]

hee~ same lah kite tp i hate chemist

twinkle twinkle said... [Reply]

i love chemist ;D

CT AiSYaH said... [Reply]

Just one word. SubhanAllah..

twinkle twinkle said... [Reply]

betul2 :)

♥dG♥ said... [Reply]

selamat mengulang kaji~ ;)

twinkle twinkle said... [Reply]

thnx :)

Fida Faizal said... [Reply]

salam . awak , semoga Allah meletak kan kamu di jalan yang terang, dan terhindar kita dari kesesatan :)
AMIN

twinkle twinkle said... [Reply]

thnx :)