pos laju vs gdex

IDONT TRUST YOU,,

beberapa minggu lepas,mira order barang online
dan website yang mira order ni,,selalu hantar barang guna gdex
mira tak pernah ada pengalaman dengan gdex.
ini first time,,

sebelum ni,kawan kawan mira duk cakap,gdex ni lajuu,,lagi cepat daripada pos laju,
soo,,mira harap betul la apa yang dorang cakap,,

malam tu mira check tracking,,dah ada data dekat website,
mira macam teruja,wow cepatnyaa!

esoknya terus  dah checkout for delivery..
so mira rasa boleh dapat dah kot hari ni,,
tapi tunggu sampai petang,,malam,,tak ada punn
bila check tracking status : OTHERS.
apebenda yang othersnya

tunggu esoknya,tak ada jugak!
dah macam naik angin dah,apesall,
mira duk kuala lumpur kot,bukan ceruk mana yang susah nak cariii

hari ketiga tak dapat lagii,, mira call gdex..
alasan diaaa : kami tak kenal alamat cik ni,jadi kami tak dapat buat penghantaran

TAK KENAL ALAMAT DIA CAKAP?? POS LAJU SELAMA NI ELOK JE SAMPAI RUMAH TAK PERNAH SESATTT,TAKDE WAZE,GOOGLE MAPS JE GDEX?

rasa berapi je waktu call tu,,,dah sebab dia tak kenal alamat,so mira cakap tak apalah,
mira amik dekat office dia jela,nasib dekat je PJ..

ni memang 1st n last la nak guna gdex,
memang stick dengan POSLAJU je,sebab pos laju tak pernah lewat hantar baranggg lebih 2 hariii,,

puasa atas awan.

balik mesia tahun ni merupakan kali ketiga mira naik flight masa ramadhan,,
untuk dua tahun lepas,,mira ambil rukhsah (keringanan) iaitu untuk tak bepuasa masa naik flight,,
tapi tahun ni,,rasa nak puasa,,
sebab bila fikir balik,,bukan buat apa atas flight,,takde lah penat sangat pun
cuma tegoda sikit la bila flight attendant bagi makanan,,tengok orang sebelah makan hihi



flight betolak pukul 1 tengahari,,
so sahur dekat mesir pukul 3 pagi,,bila dah naik flight,,
kita akan bebuka puasa bilaa matahari tebenamm,iaitu bila obviously dekat luar tingkap dah mula senja,
bukan berbuka ikot waktu tempat betolak atau tempat dituju,dan bukan jugak ikot waktu tempat kita atas awan,,

cairo -doha (3jam)
bila pramugari bagi makanan,,dia tanya fasting ke tak,,bila cakap fasting,
dia bagi bag full dengan makanan,,susu,air,kurma untuk berbuka,
bila transit doha,,baru pukul 5 petang doha,,belum boleh berbuka,,

doha - kuala lumpur (8jam)
bila belepas je flight,,memang langit pun gelap,,padahal baru pukul 6 .15 petang macam tu
tapi ikot keyakinan,,matahari dah tebenam,so bukak puasa,,
so rasanya macam tak lama pun puasa,,sebab 
-waktu doha cepat sejam daripada cairo
-cairo pulak bukak puasa lewat dua jam daripada doha,
makanya,,tak ada lah membebankan sangat puasa

tapiiii,,,
tak tahu la tesilap pilih meal ke apaaa,,tak puas pun bukak puasa,,
pilih ayam,but no nasiii,,haha still kelaparan atas flight tuuu,,
thenn,,sahur pulak,,chicken pie je,..*sorry lah mira perut naga -.-*

masa sahur kapten bagitahu,,waktu imsak,,
mira sampai mesia pukul 7.30 pagi,,

dengan bebuka yang ala kadar,
sahur pun ala kadar,
memang lembik jadinyaaa,,

bukan mira tak nak amik rukhsah,,tapi fikir penat nak mengantiii,
dengan nak gantii puasa yang masalah pempuannyaa,,


btw,,selamat hari raya semuaaa,,!
dah dekat mesia ni boleh la aktif blogging baliikk,,;D