cameron higland part 2

pagi pagi keluar sarapan,,then pergi cameron tea valley,,
kami tak pergi teh boh sebab teh boh kena dakii 1000m nak naik tuu,,so mak mesti tak nak punya naik bukit jalan kaki,so cameron valley yang tebaik la,


pergi amik gambar jeh,hahaha,tak makan pun dekat cafe tuu,
then beli assorted tea tuu,terus head to strawberry

kebun strawberry bumiputera banyak sangat dekat taman sedia tu
tinggal pilih jee,
kami pergi khm strawberry..sebab mira baca review orang duk cerita scone dia
mira tak pernah makan scone dan tak tahu apa itu scone
so bila makan,,hoo macam ni rasa dia,tak delah lazat sangat sampai temimpi,
review overrated nau
tapi aiskrim dia sedap!

then pergi kea farm,masyaAllah jem nak naik kea farm tu ,,jem sejem nye lah!
naik panas duduk dalam kereta
dah borong strawberry,,jagung,,
singgah pulak cactus point,cantik memang cantik,tapii tak reti nak menjaga,,
so takbeli lah,

lepas check out ,,balik ikot simpang pulai
otw tu,singgah lavender farmm
fee masuk 8 ringgit sorang
tahun lepas pi jepun tak sempat gi lavender farm dekat hokkaido,
dapat tengok lavender dekat ch pun jadi lah

ada jual aiskrim lavender,sajo gatal nak tryy,
jujur cakap aiskrim tu tasteless sebenarnya,rasa je wangi bau wangi hahaha
dah rm 6 satuuu
tapi tempat ni sangat lawa

k tu ajo untuk cameron highland,
bye :)

short trip to cameron highland part 1

salam..

pertama kali dalam usia 22 tahun mira jejak cameron highlanddd,,
excited sebab tak selalu berjalan dengan familyyy,,
mula mula ajak ajak ayam je dengan mak,,but then bila result clinical year keluar,,
alhamdulillah lulus masuk final year,terus je ajak sungguh2 dekat mak ayah nak gi cameronn,,

walaupun mira selalu pergi travel oversea,,tapi hakikatnya,,banyak lagi tempat menarik dekat malaysia ni yang mira tak pernah pergi,,langkawi,,pehentian,redang,genting,semua tu tak pernah jejak!

mira la planner untuk trip ni,,ayah percaye je mira tempah homestay .sebab dah selalu travel kan,so 
insyaAllah yang mira pilih ni boleh harap la,haha
mira pilih homestay D'cameron dekat puncak arabella tanah rata
3 bilik ,1 malam rm250 sebab hari minggu
kami ber5 je,,abang baru kawen mesti la seperate room,


naik cameron ikot tapah,,sangat mabukmabukkkkkkk
mira memang cepat mabuk kalau jalan bengkang bengkok macam tu.
dalam otak duk fikir bila nak habis jalan niiii,

kami sampai cameron tengah hari,
jalan jalan pusing pusing kedai area brinchang,sebelum check in homestayy
homestay selesa la bagi mira,3 bilik,2 bilik air,tilam extra lagi
tingkat bawah ofkosss,sebab mak tak nak naik tangga,,parking disediakan
ada wifi,ada astro,dapur lengkap,okay sangat lah!

petangnya,pergi pasar malam brinchang
the femes pasar malam,risau jugak takot sesak,tapi kami pergi awal
alhamdulillah okayy tak sesak sangat..

cont..